Close

Xerrada Nov 16: L’espectre autista explicat per una mare neurocientífica.

Els resultats dels estudis evidencien una base neurobiològica i genètica que no sol ser prou tinguda en compte per a descriure l’autisme ni tampoc per a definir les intervencions per a les persones amb autisme.

Maria J. Portella, mare d’un nen amb síndrome d’Asperger, planteja una visió neuropsicològica de les característiques del funcionament cerebral de les persones amb autisme i com hauria de ser la intervenció perquè siguin més feliços, des de la seva experiència personal com a mare i com a neurocientífica.

Aquesta doble perspectiva es troba recollida en el seu llibre publicat per Tibidabo Edicions (2018), “Mons Invisibles. L’espectre autista explicat per una mare neurocientífica.”

El proper dissabte 16 de novembre farà una xerrada a la Fundació que ens ajudarà a entendre el funcionament del cervell autista.

La Dra. Maria J. Portella és investigadora Miguel Servet II i coordinadora del Grup de Recerca en Psiquiatria Clínica de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Institut d’Investigació Biomèdica Sant Pau (IIB Sant Pau), de Barcelona.

Maria Portella

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (UB) i Doctora en Neurociències amb menció europea per la UB i la Oxford University.

Ha obtingut diferents beques predoctorals i postdoctorals. La seva principal línia d’investigació és la neuropsicobiologia dels trastorns afectius i és experta en Neuropsicologia de trastorns psiquiàtrics. Ha participat en més de 100 publicacions en revistes indexades al Science Citation Index, a part d’altres publicacions (capítols de llibres, monografies, etc.).

És membre de la Society of Biological Psychiatry (SOBP), de l’European College of Neuropsychopharmacology (ECNP), de la Societat de Psiquiatria Biològica, la Societat Catalana de Neuropsicologia i el Col·legi de Psicòlegs de Catalunya.

Recentment, arrel del diagnòstic d’autisme del seu únic fill, ha publicat el llibre “Mons Invisibles. L’espectre autista explicat per una mare neurocientífica” (Tidibado Edicions, 2018).

Dia: Dissabte 16 de Novembre 17:30h. Lloc: Fundació Friends, C/Rosselló 330, Bcn. Entrada lliure i gratuïta

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.