Close
proteccio legal discapacitat

12 Des – Xerrada: La protecció legal a la persona amb una discapacitat. Tutela i capacitats.

Jordi Durà Mena, advocat membre de la Junta Directiva de Dincat, farà una xerrada  amb l’objectiu de donar una idea clara de les de les opcions legals que existeixen per protegir i donar suport a la persona amb una discapacitat intel·lectual o del desenvolupament (DID).

Reflexionarà sobre la necessitat o no de modificar la capacitat d’una persona i què implica. Ens orientarà sobre el procés de modificació de la capacitat, en quant a duració, tràmits, documentació, etc.. I aclarirà quines figures de suport existeixen: tutor, curador, …

En Jordi Durà es presenta a sí mateix com, nascut el  dia 21 d’octubre 1.955 i, per tant, 62 anys, casat i pare de tres meravelloses filles, la Clàudia (34), la Montse (31), que té la Síndrome de Down, i la Laura (25). “La Montse i ens ha aportat moltíssimes coses a tota la família que crec que ens han fet millors” diu.

És llicenciat en Dret per l’ Universitat Central de Barcelona i Advocat de professió amb exercici des de l’any 1.979 i titular de despatx professional obert a Barcelona, amb les especialitats Dret Civil, Mercantil, Immobiliari i Esportiu.

Dins del Dret Civil és especialista en el tractament de les diferents casuístiques que es donen amb les persones amb discapacitat i les seves famílies, com la tramitació de Modificacions de Capacitat o de declaració d’Incapacitats, assessorament per la seva protecció personal i patrimonial (patrimoni protegit, testaments, tuteles, curateles, etc)

Ha estat Secretari del Patronat de la Fundació Catalana per a la Síndrome de Down i, Secretari i President de Special Olympics Catalunya fins 2.017. Actualment, és membre de la Junta Directiva de Dincat Federació, com a representant del Consell de Participació de Famílies, on, entre altres coses, intenten desenvolupar un Projecte de Famílies de persones amb Discapacitat Intel·lectual per millorar els seus drets i per reivindicar els que manquen davant les institucions i la societat.

Dia: Dimecres 12/12/18 Hora: De 19:00h a 21:00h   Lloc:  Fundació Friends C/Rosselló 330, baixos. Barcelona. Entrada lliure i gratuïta.

Aquesta xerrada forma part del programa Taller de Famílies que ofereix Dincat a les entitats

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.