Close
Mundos invisibles Libro

19/5 i 26/5- Xerrada: Mons invisibles, l’Asperger explicat per una mare neurocientífica

Mundos invisibles, l’espectre autista explicat per una mare neurocientífica

Com explica al seu llibre “Mundos Invisibles”, (Tibidabo Ediciones, 2018), la Maria J. Portella compartirà la seva vivència com a mare que aprèn dia a dia del seu fill, i tot el que la neurociència actual pot enriquir aquesta experiència.  Ens ajudarà a entendre i reflexionar en relació a la condició de l’espectre autista, fent especial atenció en les necessitats de les persones amb Síndrome d’Asperger, el tipus més lleu d’autisme, molts cops acompanyat d’altes capacitats i d’escassa comprensió i suport social, en tenir un patiment i unes dificultats socials invisibles.

A través de la seva pròpia experiència com a mare, la Mundos invisiblesMaria J. Portella descobreix tots els tòpics i prejudicis que envolten encara l’autisme. A partir de l’observació detallada de les conductes i emocions del seu fill, totes aquestes concepcions es van desmuntant, per acabar revelant uns mons fascinants, del tot invisibles per a la majoria de les persones que es consideren normals (o com ella els anomena, “normotípics”).

Al llarg d’aquestes reflexions, un es va adonant que els avenços en el coneixement de les neurociències van en la direcció de concebre l’autisme com una condició més dins de l’ampli espectre que conforma la diversitat de l’espècie humana.

Maria J. Portella, nascuda a Es Migjorn Gran (Menorca, 1975) i catalana d’adopció, és neuropsicòloga i doctora en Neurociències. Actualment és investigadora de l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

L’any 2015 la seva vida va fer un tomb sobtat quan el seu únic fill va ser diagnosticat de Síndrome d’Asperger. Després de l’aclaparament inicial i de tot el procés d’acceptació i lluita posteriors, s’ha vist empesa a compartir la seva experiència amb el seu llibre “Mundos Invisibles: el espectro autista explicado por una madre neurocietífica”.

Els propers 19 i 26 de maig Maria J. Portella exposarà el seu punt de vista particular sobre el trastorn de l’espectre autista amb dos plantejaments una mica diferents a cada xerrada, però sempre desde la doble condició de mare i neurocientífica.

19 de maig “L’Asperger explicat per una mare neurocientífica” a L’Ateneu Harmonia C/ de Sant Adrià, 20 (Fabra i Coats), Barcelona – Hora 19h

26 de maig a “Com explicar l’autisme a la societat?”  Abacus C/ Corcega 269, Barcelona – Hora 18h.

Entrada lliure i gratuïta, gràcies a la col·laboració d’Abacus i de L’Ateneu Harmonia.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.