Close
AutisMind

Educafriends col·labora en el desenvolupament de l’app AutisMind

La Fundació Friends està col·laborant amb IDAPP Mind en un projecte conduït pel psicòleg Álex Escolá anomenat AutisMIND.

El projecte té com a objectiu crear una aplicació per a mòvil en la qual, a través de vídeos simulant situacions de la vida quotidiana, es poden escollir diferents opcions de què fer i com actuar. Depenent del que es triï, la situació anirà cap un esdeveniment o un altre, i així és podrà comprovar si el que s’ha escollit és el més adequat i quines conseqüències pot tenir.

Es preten així estimular la cognició social i la Teoria de la Ment, millorant la capacitat de les persones amb autisme d’inferir estats mentals, emocions i conductes en l’altre.

AutisMind

La nostra participació en el desenvolupament d’aquesta app és que els mateixos nois i noies de Friends aportin experiències i vivències pròpies. Situacions en les que s’han trobat i han dubtat com actuar o experiències en les s’hagi generat algun conflicte per a ells. Això es fa a través de formularis i entrevistes, i també hi ha l’opció de participar com a “actors” o “actrius” en la gravació d’alguns dels vídeos simulant aquestes situacions i que es podran veure a l’aplicació.

Aquesta és una col·laboració a llarg termini ja que l’aplicació mòvil està encara en fase inicial de desenvolupament. Creiem que pot arribar a ser una eina molt interessant per als joves amb autisme.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.