Close

Els dards; quan s’uneixen l’esport i les matemàtiques

El passat dimecres 23 de maig alumnes d’Educafriends van tenir la sort de visitar la Federació Catalana de Dards (F.C.D), per fer un “tast” de dards.

Tony Gragera, seleccionador nacional, José Arimany esportista de la Selecció Catalana de dards del Lligues Adg.cat CD Olot, i Ángel Rodríguez, esportista internacional de la FCD CD Piritoño van ser els encarregats d’apropar aquest esport als alumnes de la Fundació Friends.

El taller va començar amb una mica d’història. Els dards es van originar com un concurs entre els soldats avorrits durant períodes de descans entre batalles. Llançaven llances retallades sobre els barrils de vi fins que l’arribada de l’hivern va forçar a portar el joc a l’interior de locals. Així es van començar a usar dards més curts i a adoptar unes regles bàsiques.

Tot seguit, ens van explicar la part teòrica i l’estratègia necessària per assolir el nostre objectiu: guanyar la partida. Cada jugador comença amb 501 punts i guanya el primer que baixa a 0. Per fer-ho cal pensar combinacions numèriques a les tirades, i aconseguir així les puntuacions necessàries per arribar a l’objectiu final que són 0 punts.

Vàrem descobrir doncs, que hi ha un bon nombre de maneres d’utilitzar les matemàtiques en l’esport dels dards, i alhora que els dards són una bona eina per aprendre matemàtiques.

Finalment va arribar l’hora de la veritat. Uns quants valents es van atrevir a posar-se davant de la diana amb dard en mà. Era qüestió de punteria i agilitat amb el càlcul mental. Se’n van sortir molt bé. Va ser una activitat nova i divertida.

Al servei Educafriends entenem les activitats fora de l’aula com una part fonamental en la formació dels alumnes. Són una oportunitat per a assolir aprenentatges fora dels continguts púrament acadèmics, ampliar l’horitzó d’interessos i viure noves experiències de socialització i relació amb l’entorn.

Volem agrair molt la col·laboració de la F.C.D. La seva entrega i generositat, i com van transmetre als joves la passió per aquest esport en el fons poc conegut.

One Comment on “Els dards; quan s’uneixen l’esport i les matemàtiques

  • Tony Gragera
    4 juny, 2018 at 6:50 pm

    Gràcies a vosaltres, venin a coneixer el nostre món, nosaltres varem aprendre a conèixer el vostre mon…quan volgueu ja sabeu on som!

    Respon
  • Deixa un comentari

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.